АКЕА “Медиатор” и “работари” на 24 септември представиха… / Performance of the Yought Workshop

На 24 септември къщи Недкович и Хиндлиян

1401
в Стария град на Пловдив се превърнаха в сцена на “не-ВИЖдани” идеи и превъплатиха пространствата – някога домове на различни и много хора, по начин, който разказва за духа и материята на тези къщи.

Участниците в Младежка работилница “ВИЖ не-ВИЖдания Стар град” представиха своите творения и идеи, плод на едномесечна неуморна работа.

Екипът на АКЕА “Медиатор” благодари на всички тях за усърдието и доброто настроение. Всички заедно споделихме емоции и много усмивки през цялото време на работилницата и по време на крайните представяния. Тези, които не са успели да видят какво се случи на 24 септември, могат да заповядат на 27 септември от 16ч. в къща Хиндлиян и от 17:15 в къща Недкович, за да видят “не-ВИЖданото”. Ето какво преживяхме на 24-ти…

1172

Започнахме с прожекцията на късометражен филм “НеВИЖ – НеЧУЙ” в къща Недкович, който е сътворен от екип “Зелените”: Катя Павлова, Пламен Попов, Марта Захариева, Мария Топчиева, Димитър Тодоров, и показва споменът за къщата чрез разказа на последната собственичка – Люба.

1181

DSC_1253

В къща Хиндлиян екип “Пътешественици”: Марина Тасева, Дарина Илиева, Таня Димова, Дана Кирякова, Кристиан Бадатлиев, ни разкриха своето ВИЖдане за пространствата и пътешествията в къщата чрез изложба на макети “На разходка със Степан Хиндлиян”.

DSC_1227

1305

Екипът “Dancing stars”: Деница Гергиникова, Таня Рачева, Нели Челебийска, Живко Спасов, ни потопи в “не-ВИЖданата” атмосфера на къща Хиндлиян с танцовия пърформанс “Споменът танцува”.

1363

1113

Между къща Недкович и къща Хиндлиян поставихме “мост” от фотографии, който показват как преминаха четирите седмици от младежка работилница “ВИЖ не-ВИЖдания Стар град”.

DSC_1155

Благодарим на всички, които посетиха събитието и уважиха труда на нашите участници. Специални благодарности отправяме към нашите партньори от ОИ “Старинен Пловдив” и Центъра за антропологични и етносоциологически изследвания на ФИФ към ПУ “Паисий Хилендарски”. Благодарим на колектива на катедра Етнология на ПУ и на доц. д-р Красимира Кръстанова – декан на ФИФ на ПУ, за постоянната подкрепа и напътствия.

1193

DSC_1155

DSC_1161

DSC_1308

DSC_1235 DSC_1141

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: