АКЕА “Медиатор” празнува 2 години

Асоциация за култура, етнология и антропология “Медиатор” празнува 2 години ! Ще отбележим празника с поредица от събития в приятелска и академична обстановка. 🙂

За първи път в България на 19 февруари заедно със студенти от катедра „Етнология“ на ПУ ще отпразнуваме Деня на антропологията.

Събитието се присъединява към Националния ден на антропологията, организиран от Американската асоциация по антропология. Тази научна дисциплина е малко позната в България, а все повече се усеща необходимостта от нея. Антрополозите са новатори, които участват в опознаването, разбирането и развитието на всички сфери от живота на хората. Нашата професия се основава на общуването. Ето защо на 19 февруари заедно със студентите ще се съберем, за да споделим и обсъдим опита си и да разпространим знанието за своята професия и нуждата от нея.
Денят ще включва откриване на изложбата „Светът на детето и семейството, която е част от проведената през 2014 г. международна научна конференция на същата тема по случай 10 години ФИФ. На 19-ти ще се проведе и вечерен интерактивен маршрут Усети града, който е резултат от студентски проект „Усети града“, взривяващ сетивата и насочващ вниманието към хората с увредено зрение. Денят на антропологията е отворен за широката публика и приветства студентското любопитство, въображение и идеи за протичане на деня. Очаквайте повече информация тук на блог-страницата на АКЕА.

Облечете доброто си настроение и се присъединете към нашия празник! 🙂

Програма:

11:30 ч. – откриване на изложба „Светът на детството и семейството в сградата на Философско-исторически факултет на ул. „Костаки Пеев“ 21

18:30 ч. – начало на интерактивен маршрут “Усети града” пред статуята на Мильо.

21:00 ч. – антроположко кареоке
Ден на антропологията 2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: