Среща-разговор с Мария Димитрова

Заповядайте на 29 ноември от 18 ч. на Среща-разговор с Мария Димитрова на тема „За кукловоденето, кракомахането и нещотърсенето“.

Ще си говорим за творчеството, за измислянето, оживяването, за осъществяването. Как се ражда едно представление, през какво минава, какво става след като се роди и започне да се играе регулярно? Ще си говорим за силата на синкретизма и кукления театър. Какви са основните принципи на кукловоденето и как кукленото мислене присъства у всеки от нас.

Място: ул. Гладстон 1, офис 30 /Дом на науката и техниката/
Вход Свободен!

Мария Димитрова е актриса и хореограф. Завършила е Съвременен танцов театър във Варненски свободен университет. Работи в Държавен куклен театър Пловдив. Участва в постановки на Театър Хенд / Hand Theatre. Актриса е в постановки като „Дама Пика“ (награда Икар за режисура), „Приказка за цар Салтан“, „Любопитното слонче“, „Дарена“, „Дом“, “ Бяла приказка“, „Грозна приказка“, „Безопасна приказка“, „Дон Кихот“ и др. Хореограф е в „Едип, празникът на ослепяването“ , „Ескориал“ , „Аз, Сизиф“, „Жените от портокаловите градини“ и др. Води класове по съвременен танц в Студио Пантарей, танцови работилници и творчески класове.

АКЕА „Медиатор“ организира поредица от събития и тематични Срещи-разговори, свързани с етнологията, антропологията, културата, всекидневието ни, с различни актуални обществени теми, тенденции, предпочитания и др. Повече за изминалите събития разберете тук.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d блогъра харесват това: